Kvinna omringad av appar

Att driva företag är något som alltfler anammar och intresset att gå sin egen väg har ökat med åren. Det är dock inte alltid en dans på rosor att driva eget företag och det är dessutom mycket man bör tänka på när det kommer till organisation, planering och diverse aktivtiter. Men låt dig avskärmas av de, idag finns nämligen mänger av givande företagsappar som hjälper dig hålla ordning och reda runt dig och ditt företag.

Här nedan tänkte vi presentera några smarta applikationer som garanterat kommer att underlätta för dig som företagare, oavsett om det handlar om egenföretag eller större företag.

Appar för Betalningar

För mindre företag, eller enskilda firmor, som erbjuder betalningstjänster eller handel finns idag ett flertal betalningsapplikationer som blivit mycket uppskattade genom åren.

Swish

Swish logga

Swish är den smarta och snabba betalningsappen som du gratis kan ladda ner till både iOS och Android. För att använda Swish kopplar du appen till ett telefonnummer – som i sin tur är direktkopplad till ett bankkonto.

För att göra en betalning via Swish krävs det först och främst att kunden i sig har appen, samt att denna är kopplad till kundens egna bankkonto. Om så är fallet öppnar kunden enkel Swish och anger det belopp som efterfrågas och därefter verifierar betalningen via sitt BankID. Betalningen kommer att ske omedelbart och kommer finnas på ditt företagsbankkonto samma stund.

Swish funkar både om du erbjuder online tjänster eller övriga tjänster, samt handel, och du kommer direkt kunna se om betalningen gått igenom. Det är både säkert och enkelt att använda tjänsten. Observera dock att Swish inte fungerar för alla banker, så det är inte optimalt att endast använda Swish för ditt företag.

iZettle

Även iZettle är en uppskattad och enkel betalningsapp som flitigt används hos mindre företag, men även vissa större företag, restauranger och caféer. iZettle är med andra ord ett mobilt kortbetalningssystem där kunden kan välja att betala kontakt, med kort eller online.

Om du har ett fysiskt företag kan du få ett konstadfritt kassasystem med bland annat en kortterminal samt kvittomaskin, men du kan även endast använda en enklare kortterminaler. Genom iZettle kan du även ta betalt via faktura.

Applikationen laddar du ner gratis och därefter kan du registrera dig via iZettles hemsida, där du kan koppla tjänsten till ditt bankkonto.

iZettle produkter

Appar för Projektarbete

För företag som arbetar i projektform finns det idag ett flertal appar. Att arbeta i projektform innebär att du antar dig olika projekt som du sedan succesivt genomför under en begränsad tid. Det som kan vara svårt när man arbetar i projektform är att se över tid och hur lönsamt ett arbete är. Dessutom om har fler projekt igång så kan det vara svårt att se en helhet över projektets olika delar. Här nedan presenterar vi därför två givande appar som garanterat kommer underlätta för dig och dina projekt.

TimeLogger

TimeLogger är en smart app som ger dig svart på vitt. Med denna applikation kan du snabbt få reda på hur lång tid du kommer behöva lägga på olika projekt, hur lönsamt det är samt få en tydligare inblick i hur projektet kommer att se ut.

TimeLogger kan du ladda ner till både iOS och Android och finns som både i en gratisversion men kan även köpas för 15 kronor.

Trello loggaTrello

Trello är ett smart projektplaneringsverktyg där du snabbt kan planera upp projektens olika delar, hålla koll på vem som gjort vad samt ge feedback och kommentera de pågående eller avslutade uppgifter i projektet. Genom att sätta upp en arbetstavla kan du bryta upp projektet i olika delar och placera dessa på projekttavlan i form av olika tickets.

Trello är perfekt om ni är fler i företaget som arbetar med samma projekt. Genom att använda denna metod kan du sätta sitt namn på en av uppgifterna och undvika att dubbelarbeta. När projektet sedan är klar kommer alla uppgifter att stå som klar och därmed är projektet avslutat.

Trello är en kostnadsfri applikation och finns tillgänglig för både iOS och Android, men kan även laddas ner till datorn. Eftersom du kan använda samma konto på alla enheter kan du ta med projektet var du än befinner dig och du behöver alltså vara låst vid en och samma enhet.

Appar för Enskild firma

Driver du, eller önskar du bedriva en enskild firma rekommenderar vi följande appar.

Min Firma

För din som driver enskild firma är Min Firma en mycket användbar applikation. Trots dess enkelhet får du ändå en snabb en tydlig överblick på hur mycket lön du kan ta ut från företaget och hur de olika företagshändelserna kommer på verka dig som privatperson.

Dessvärre är applikationen endast tillgänglig för iPhone och appen kostar 15 kronor.

Kalkyl

Med Driva Egets applikation Kalkyl kan du snabbt och smidigt beräkna företagets lånekostnader, lönsamhet, moms, avkastning och hur mycket som måste faktureras för att motsvara en månadslöns. Appen är helt gratis att ladda ner och kan användas på alla typer av operativsystem.  

Appar för dokument & filhantering

Om du arbetar mycket med text och siffror, och dessutom ofta är på resande fot, kan dessa två applikationer vara något för dig.

Quick Office

Genom att använda Quick Office kontorspaket får du som företagare tillgång till Word, Excel och PDF i miniformat direkt i mobilen eller surfplattan. Det smarta med detta kontorspaket är att du enkelt kan synka filerna direkt till datorn och därmed enkelt kunna arbeta med text och siffor på resande fot.

Applikationen finns självklart tillgänglig för alla operativsystem och kostar 121 kronor.

DropBox

Även om det mesta idag sparas i molnet är DropBox en mycket givande app att ladda hem. Här kan du spara dina dokument på en och samma plats och smidigt plocka fram dessa på alla dina olika enheter. DropBox kan du dessutom dela med andra vilket gör det enkelt att arbeta tillsammans och dela dokument, men även bilder och video.

Appen i sig är gratis att ladda ner och det kostnadsfria lagringsutrymmet ligger på 2GB. Önskar du mer lagringsutrymme finns ytterligare 2 paket som du kan betala för, och som mest kan du få upp till 1TB i lagringsutrymme. 

Appar för Ekonomi & Bank

Skatteverket loggaSkatteverket

Oavsett om det är för privatbruk eller företag rekommenderas det att även ladda ner Skatteverkets applikation. Utöver möjligheten att snabbt kunna se över företagets skattekonto och deklarationer, finns här även matnyttig information om hur man driver företag och liknande artiklar om ämnet.

Banken egna app

Självklart är det ett måste att ladda ner bankens applikation. Idag erbjuder alla banker sin egna app som konstandsfritt finns att ladda ner till alla typer av operativsystem. För att göra det hela ännu mer effektivt är det även smart att ladda ner appen för Mobilt Bank ID.