Appar kan vara ett väldigt effektivt läromedel att använda sig av om man vill lära sig någonting nytt. Exempelvis språk, matte, eller bara för att träna upp minnet. Det finns appar som passar för både barn och vuxna och det finns appar med olika nivåer för att kunna anpassas efter vad just du vill lära dig utifrån de kunskaper som du redan har.

Språkappar

Att lära sig ett nytt språk har aldrig varit lättare. I och med att de flesta har mobiltelefoner eller surfplattor duolingo lärande appså har språkkurser aldrig varit mer tillgängliga. Genom att ladda ner en app idag så kan du påbörja din resa mot ett nytt språk och samtidigt kunna se resultat nästan direkt. En av de mest populära språk-apparna på marknaden är Duolingo. Duolingo går att ladda ner till alla mobila enheter och kan även användas via en vanlig webbläsare på datorn. Engelska, Spanska, Italienska, Portugisiska, Tyska och Tjeckiska är bara några av de språk som går att välja mellan. När du skapar ett konto hos Duolingo så kan du välja olika kurser där du sedan får lyssna, skriva, läsa och prata på det språk som du vill lära dig. I och med att du utvecklas så kommer du att kunna låsa upp fler nivåer för att lära dig vidare. Du kan även samla poäng i och med att du gör kurser och visar vad du kan. För dessa poäng kan du sedan låsa upp roliga specialklasser. Har du vänner som använder Duolingo så kan ni dessutom följa varandra och se varandras utveckling, en funktion som kan peppa varandra att lära sig mer.
Appar som dessa är dessutom perfekta för dig som bor i Sverige men kanske inte är född här och som känner att du skulle vilja utöka dina svenska språkkunskaper. Duolingo anordnar även träffar och event där personer som håller på att lära sig ett nytt språk kan träffas och öva på språket mer i det verkliga livet. Exempel på en sådan träff kan vara ett event med Svenskar som lär sig Spanska och spansktalande personer som bor i Sverige och lär sig svenska.

Appar för barn

Det är inte bara vuxna som använder appar för att lära sig något nytt, även barn har nytta av detta. Genom att ladda ner roliga läro-appar så kan barn snabbare lära sig att räkna, läsa och prata. För de lär dig matte med denna appriktigt små barnen finns det appar som kan hjälpa till att lära dem olika former, mönster och färger. För barn som tycker att matte kan vara lite svårt i skolan så kan en matematik app vara perfekt. Det finns massvis med appar som lär ut matte till barn på ett roligt och lärande sätt som kan bidra till att barnen tycker att matte blir roligare. Även du som är vuxen kan använda dig av dessa appar om du behöver vässa till dina mattekunskaper.
För de som verkligen vill att ens barn ska vara med i tiden så finns det till och med appar som lär ut programmering till barn. Genom att barn lär sig detta redan i unga år så kommer det garanterat att hjälpa dem på traven inom datavärlden i framtiden. Tänk dock på att dessa appar finns till för att det ska vara roligt att lära sig för barnen.

Tränings-appar

Vill du komma igång med träningen igen och kanske lära dig lite nya övningar? Idag finns det gott om appar som hjälper dig på traven med träningen. Många appar har träningsprogram att välja mellan utifrån den fysik och kondition som du redan har. Genom att påbörja ett sådant program så kommer du att kunna följa din utveckling och samtidigt öka intensiteten lite grann för varje träningspass som du gör. Vissa appar kommer dessutom med kostråd och även matdagböcker för den som vill ha lite extra koll på både träning och matintag. Perfekt för den som inte vill spendera en massa pengar på gym och personliga tränare. Däremot så krävs det en helt annan typ av disciplin för att följa dessa appar och verkligen ge 100%. Även i dessa appar så brukar det finnas funktioner där du kan följa dina vänners utveckling och framsteg om du så vill.

Spana in vår nyhetssida för fler tips på appar.