Informativa appar

7635507c8147412d3dac4e4cf75a2f38Om man ska börja förklara och kartlägga olika typer av appar som kan vara bra och lämpliga för olika typer av verksamheter, så är det naturliga steget att börja med att prata om rena och enkla informativa appar. Dessa typer av applikationer fungerar helt enkelt precis som den här sidan, men istället för att behöva gå in på en hemsida kan dina kunder nyttja dig alldeles egna app, och där läsa mer om er verksamhet och vad ni sysslar med. Just detta kanske inte låter så där alldeles jättespännande, men för att verkligen förstå potentialen i en enkel informativ applikation måste man fundera steget längre. För vad händer om ditt företag framöver exempelvis vill lansera en kampanj eller ett specifikt erbjudande? Jo, om ni då redan har er kundbas länkad till er alldeles egna applikation, är det ett oerhört enkelt sätt att nå ut till dem med nyheter såsom exempelvis dessa.

Kanske kan en reklamkampanj länkas till en QR-kod, som sedan kan scannas in och användas med hjälp av appen? Kanske bestämmer ni er framöver för att ni vill börja använda hela andra typer av tjänster, kampanjer och erbjudanden? Det allra viktigaste som finns att säga om värdet av att representera sitt företag och sin verksamhet med en enkel informativ app, är att det är en förhållandevis mycket liten investering, som mycket väl kan komma att ge stor avkastning i framtiden. Precis som det är med appar generellt, är ett företags närvaro i sig oerhört viktig. Att man över huvud taget dyker upp i app store och på andra marknadsplatser för applikationer kan vara väldigt värdefullt för ett företags profil av den enkla anledningen att det kan vara direkt skadligt för varumärket att inte göra det. Konsumenten förväntar sig en app idag, och om er verksamhet i nuläget inte behöver något mer avancerat, så är en enkel informativ app verkligen att rekommendera!